Avbytare: Jonas Persson, Oliver Oliveros, Nicklas Mattsson, Carl Odell och Fredrik Odell.

Patrik Lippe ut - Pontus Andersson in 45 min
Johan Hellström ut - Robin Mårtensson in 49 min
Pontus Andersson ut - Carl Odell in 77 min

MATCHKOMMENTARER
Förlust och tappad serieledning. ÖT Smygehuk kom till spel med målvakten Andreas Sonesson åter efter avstängning samt Pontus Andersson var tillbaka efter skada. Samtidigt fick Adam Norén och André Andersson stå över pga att de stod på 2 varningar. Skyttekungen Oliver Oliveros jobbade och anslöt inte till laget förrän precis innan paus. Vången besegrade Barrikaden redan på fredagen och hade nu fått ett 2 poängs försprång vilket gjorde att ÖT Smygehuk behövde en seger inför avslutningen. Redan efter 40 sekunder slår Robin Mårtensson en genomskärare till Johan Hellström som kommer fri men Johans avslut går utanför. I den 18:e minuten slår Gustav Lindquist en hörna som Christian Ahlström nickar på men nicken räddas på mållinjen och returen går ut till Sebastian Kristensson som från mycket nära håll nickar i stolpen. I den 19:e minuten slår Vellinge en lång hörna som går över Andreas Sonesson. I kalabaliken vid bortre stolpen får vi inte bort bollen utan en Vellingespelare kan forcera in bollen från nära håll till 1-0. I den 28:e minuten slår Gustav Lindquist en boll på djupet till Johan Hellström rinner igenom men Johans avslut går utanför. I den 30:e minuten slår Johan Hellström en fin genomskärare till Robin Mårtensson som kommer fri men avslutet går mitt på målvakten. I den 31:a minuten rullar ÖT Smygehuk upp Vellinge fint där Sebastian Kristensson drar iväg ett skott som sånär Philip Marklund får tag i returen. I den 35:e minuten slår Anders Mårtensson en fin långboll till Johan Hellström som chippar bollen över den utrusande målvakten men en försvarare slår undan på mållinjen. En bra ÖT-period nu därför kommer 2-0 helt ologiskt. I den 36:e minuten driver en ostörd vänsterback upp bollen och drar iväg ett skott från långt håll som Andreas Sonesson först ser ut att rädda men bollen går i en bana framåt mot mål och in i mål till 2-0. I den 41:a minuten tilldöms Vellinge en straffspark sedan målvakten Andreas Sonesson gått för hårt fram. Straffen slås inte bättre än att den går i ribban och ut. Bollen kommer snabbt tillbaka i Vellinges ägo och man slår ett inlägg från vänsterkanten som Anders Mårtensson försöker brösta ner till Andreas Sonesson men Andreas får slänga sig och göra en räddning och bolluslingen går rakt ut till en hungrig Vellingeforward som kan trycka in 3-0. I den 47:e minuten får ÖT Smygehuk straff sedan Vellingeförsvaret varit för hårdhänta mot Olvier Oliveros. En småskadad Johan Hellström stegar fram och slår inte straffen bättre än att målvakten kan rädda. I den 52:a minuten spelar Robin Mårtensson snett bak till Philip Marklund som skjuter direkt men bollen tar i stolpen och ut. Vi kände att vi hade förmågan att kunna vända på steken bara vi fick in ett mål. I den 60:e minuten krigar Oliver Oliveros till sig bollen i kamp med två försvarare och kan placera in 3-1. Detta var Olivers 29:e seriemål i år. I den 70:e minuten slår Gustav Lindquist en genomskärare till Robin Mårtensson som kommer fri men avslutet går mitt på målvakten. I den 75:e minuten slår Christian Ahlström ett inlägg till en fri Oliver Oliveros som skjuter en bredsida på volley som tyvärr går mitt på målvakten. I den 81:a minuten chippar Gustav Lindquist bollen över försvararna till Oliver Oliveros som kommer ensam med målvakten och placerar in 3-2. Detta var Olivers 30:e seriemål i år. I den 84:e minuten slår Gustav Lindquist en frispark mot mål som går förbi alla men den räddas precis på mållinjen. I den 85:e minuten vinner Robin Mårtensson en duell och Carl Odell får läget att försöka lobba in kvitteringen men målvakten räddar. I den 87:e minuten kontrar Vellinge och avgör till 4-2. I den 90:e minuten tar Philip Marklund sig in i straffområdet men blir riktigt nerdragen i tröjan och tumult uppstår. Straffen uteblir men Vellinge får 2 spelare utvisade efter gruff samt som vanligt blev deras tränare avvisad! I den 90:e minuten slår Philip Marklund en genomskärare till Oliver Oliveros som fri kan placera in 4-3 och därmed hattrick för Oliver. Detta var Olivers 31:a seriemål i år! ÖT Smygehuk hinner inte med en kvitteringen utan vi får åka hem med en svidande förlust. I nästa match som är årets sista seriematch väntar BK Vången i en ren seriefinal på lördagen den 6:e oktober med matchstart 13:00 på Smygehamns IP.